Duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij 2Return hoog in het vaandel. Onze diensten zijn erop gericht om het hergebruik van emballage te stimuleren, emballagebeheer te optimalizeren en op die manier tot een kostenbesparing te komen.

Ongeacht of de items gemaakt zijn van hout, metaal of kunststof, hoe vaker een pallet of box gebruikt kan worden, des te lager de kosten en de invloed op het milieu. Schaarse grondstoffen en de energie die nodig is om deze producten te produceren kunnen hiermee worden beperkt.

Op het gebied van duurzaamheid focussen onze diensten zich op de volgende punten:

  • Stimuleren van hergebruik van emballage

Pallets met een afwijkend formaat worden vaak ingezet omdat standaard Europallets de goederen tijdens transport en opslag niet voldoende beschermen. Deze items worden vaak na eenmalig gebruik achtergelaten bij de eindgebruiker, omdat er geen marktvraag naar is. 2Return stimuleert het retour halen van zowel deze klantspecifieke emballage als de standaard pallets en boxen voor hergebruik. Door de items op te halen en na inspectie weer retour te leveren aan uw productielocatie kunnen ze opnieuw ingezet worden.  Door emballage retour te halen  en opnieuw in te zetten wordt een circulaire economie gecreëerd.

  • Verlenging van de levensduur

2Return streeft naar een duurzaam gebruik van ladingdragers door ze zo optimaal mogelijk in te zetten.  De levensduur van pallets, boxen en kunststof kratten wordt verlengd door ze retour te halen van de eindgebruikers en opnieuw in te zetten. Daarnaast wordt door regelmatige inspectie en preventief onderhoud langer een goede kwaliteit gegarandeerd en wordt voortijdig recyclen of vernietigen voorkomen.

  • Stimuleren van gemeenschappelijk gebruik

Standaard emballage items kunnen weer ingezet worden door andere gebruikers. Zodra de pallets naar één van de lokale 2Return depots getransporteerd zijn, zullen wij proberen om nieuwe gebruikers in de buurt van deze depots te vinden. Want hoe vaker een pallet gebruikt wordt, des te lager de benodigde investering in nieuwe pallets nodig is.   

  • Vermindering van CO2 uitstoot

2Return werkt nauw samen met Rotom Europe en maakt gebruik van haar lokale depots. Door de pallets naar het dichtstbijzijnde depot te transporteren wordt het aantal transportkilometers aanzienlijk gereduceerd. Kortere afstanden betekenen een verminderde Co2 uitstoot, met als resultaat een verminderde belasting op het broeikaseffect. Met als bijkomend voordeel lagere transportkosten.

Meer weten over hoe Packaging Recovery, Emballagepooling  en RTI-management een duurzame impact op uw bedrijf kunnen hebben? Neem contact met ons op via info@2Return.nl of tel.nr. +31 (0)4 99 49 65 90.

 

 

 

 

 

 

 

2Return is member of the Rotom Group