Over 2Return

2Return is in 2010 opgericht als 100% dochter van Rotom Europe BV. Met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Spanje, Portugal, Denemarken en de UK bieden wij u een uitgebreid internationaal netwerk voor een optimale logistieke dienstverlening.

Door onze kennis, ervaring en de juiste IT-tools te combineren zorgen wij voor een efficiënt emballagebeheer, met als doel op een duurzame manier te besparen op de emballagekosten.

Wij bieden:

  • Een gedegen product- en marktkennis van een breed scala logistieke middelen
  • Logistieke knowhow en ervaring op het gebied van klantbeheer, organisatie, administratie, verhuur, operationeel depotbeheer en transport
  • Ervaring met dienstverlening aan internationaal opererende bedrijven
  • Ervaring met uitbesteding van diensten en activiteiten aan derden
  • Geavanceerd managementsysteem gespecialiseerd in emballagebeheer, inclusief RFID en digitale documentverwerking

 De voordelen van 2Return:

1. Duurzaamheid

Door emballage opnieuw te gebruiken in plaats van nieuwe pallets aan te schaffen, of door het hergebruik van kunststof boxen, wordt het verbruik van grondstoffen aanzienlijk beperkt. Het inzetten van schaarse grondstoffen en energie voor de productie wordt overbodig. Indien nodig worden de bestaande pallets hersteld en opnieuw ingezet. Omdat 2Return gebruikt maakt van meerdere Europese depots, kunnen wij de transportafstanden tussen de diverse gebruikers aanzienlijk verminderen, waardoor de CO2 uitstoot wordt gereduceerd

2. Kostenbesparing

Emballage, en vooral de op maat gemaakte pallet, is vaak duur. Door bruikbare emballage retour te halen in plaats van te verschrotten kan veel geld worden bespaard. Door gebruik te maken van Packaging Recovery van 2Return worden deze kostbare items opgehaald en opnieuw ingezet. De kosten voor de aanschaf van nieuwe items wordt hiermee aanzienlijk gereduceerd. Omdat 2Return gebruik maakt van diverse Europese depots, waar wij de opgehaalde pallets kunnen opslaan, blijven de gereden kilometers en dus transportkosten beperkt.

3. Kwaliteit

Emballage wordt gebruikt om goederen veilig op te verpakken en te vervoeren. Een slechte kwaliteit pallets en boxen kan leiden tot procesverstoringen tijdens de productie of schade aan het te vervoeren product. Door regelmatige controle en tijdige reparatie van de pallets en boxen wordt een goede kwaliteit van de logistieke emballage gegarandeerd. Alle door 2Return gecollecteerde emballage wordt nauwkeurig gecontroleerd en indien nodig gerepareerd voordat dit opnieuw wordt aangeboden aan uw productielocatie.

4. Financieel

Hergebruik van pallets betekent dat hoge investeringen in nieuwe emballagedragers overbodig worden. Financiële middelen kunnen nu op een andere manier worden ingezet.

5. Personeel

2Return neemt de volledige administratie van uw emballage over. Bovendien kunnen uw klanten zelf hun emballage aanmelden via het webportaal.  Daardoor kunnen uw medewerkers worden ingezet voor hun kernactiviteiten.

6. Flexibiliteit

Fluctuaties in het gebruik van emballage als gevolg van seizoensinvloeden of tijdelijke marktvraag kunnen eenvoudig worden opgevangen via Pooling. Daarnaast zorgt Packaging Recovery ervoor dat emballage altijd op de juiste locatie beschikbaar wordt gesteld. Bij standaard pallets zoals Europallets kunnen meerdere partijen gebruik maken van dezelfde pallets door ze op de ‘palletbank’ te plaatsen. Het tegoed aan pallets wordt geregistreerd, zodat op een later moment, wanneer er behoefte is, de pallets weer afgehaald kunnen worden. Bovendien is de emballage altijd beschikbaar op de juiste plaats doordat tijdig wordt afgehaald van de eindgebruiker. Hiermee worden overbodige voorraden op de verkeerde locatie voorkomen. Een goede oplossing bij een fluctuerende vraag naar emballage.

7. Administratie

Via ons webportaal heeft u een actueel inzicht in de beschikbare aantallen pallets of boxen per locatie, zowel bij uw klanten als op de 2Return depots. Op die manier grijpt u nooit mis bij het afroepen van de benodigde items. Een groot deel van de adminstratieve handelingen neemt 2Return over: uw klanten kunnen 24/7 online het aantal te retourneren items aangeven, waarna wij de collecties hiervan inplannen. Zodra wij hebben opgehaald zal de emballage worden gesorteerd, waarna een overzicht naar zowel u als naar uw klant wordt gestuurd. Overzichten en rapportages zijn eenvoudig via het webportaal te downloaden.

 

 

 

2Return is member of the Rotom Group