Terug naar Nieuws

Ufemat Congres 2023

Gepubliceerd op:

Van 20-22 april 2023 vindt het 63e Ufemat-congres plaats in Dublin. Toine Domensino, general manager van 2Return, zal daar een presentatie geven over de mogelijkheden en noodzakelijkheid om houten pallets van de bouwplaats opnieuw in te zetten.

Ufemat werd in 1958 in Brussel opgericht als een samenwerkingsverband tussen nationale handelsorganisaties en verenigingen die bouwhandelaren vertegenwoordigen, en fabrikanten van bouwmaterialen in verschillende Europese landen. Het doel is om de communicatie en optimale werkmethoden tussen leden te bevorderen en hun commerciële en economische belangen te ondersteunen. Dit jaar staan onder andere duurzaamheid en recycling en hergebruik van verpakkingsmateriaal in de bouw op de agenda.

In veel branches wordt het hergebruik van houten pallets al omarmd. De bouwwereld daarentegen scoort slecht op het gebied van het retourneren van pallets. Na het opleveren van een bouwproject wordt alle overgebleven bouwafval, inclusief aan aanzienlijk deel van de houten pallets waarop de bouwmaterialen aangeleverd zijn, afgevoerd en gerecycled tot biomassa. Met als resultaat een opgeruimde bouwplaats, maar ook verspilling van schaarse grondstoffen en door verbranding toename van CO2 in de atmosfeer. In plaats van recyclen zou de aandacht moeten liggen op het beperken van de aanschaf van nieuwe materialen door de huidige zo vaak mogelijk te hergebruiken. Houten pallets kunnen na controle en eventuele reparatie opnieuw ingezet worden voor transport en opslag van bouwmaterialen. Een duurzame en kostenbesparende oplossing.

Welke belangrijke duurzaamheidsstappen in het proces toegevoegd moeten worden, de praktische zaken van deze dienst, maar ook de mogelijke besparingen op het gebied van CO2-uitstoot zullen tijdens de presentatie aan bod komen.

Op donderdag 20 april zal Toine Domensino zijn presentatie houden.

Ufemat Congres 2023
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat…
 
Van Vuuren Grou BV

Van Vuuren Grou BV

Deurenleverancier Van Vuuren Grou BV heeft zich aangesloten bij de Pallet Retour Service van 2Return. Vanaf nu worden de pallets van Van Vuuren door 2Return opgehaald, zodat ze opn…
 

2Return is member of the Rotom Group