Terug naar Nieuws

Trebbe sluit zich aan bij 2Return pallet retourservice

Gepubliceerd op:

De pallet retourservice van 2Return biedt aannemers de mogelijkheid om kosteloos de pallets van de bouwplaats te halen. 2Return zorgt ervoor dat deze pallets in samenspraak met de leverancier van de bouwmaterialen retour worden geleverd, zodat ze opnieuw ingezet kunnen worden.

Trebbe, ontwikkelaar en bouwer afkomstig uit Enschede, heeft de ambitie om duurzame en gezonde leefomgevingen te creëren. Onderdeel van deze ambitie is het (her)gebruik van grondstoffen en het beperken van materiaalgebruik. Ook verpakking en emballage vallen hieronder. Om deze reden is Trebbe met 2Return in zee gegaan: in overleg met de uitvoerders op de bouwplaatsen van Trebbe zal 2Return alle houten pallets retour halen. Na controle en eventuele reparatie op een van de 2Return depots zullen de pallets worden terug geleverd aan de fabrikanten. Zo kunnen de pallets opnieuw ingezet worden. Per 25 retour geleverde pallets wordt gemiddeld een boom bespaard. Een duurzame oplossing!

Door deze service op een branche-breed niveau aan te bieden, wordt de retourlogistiek van de pallets vereenvoudigd door de samenwerking tussen de diverse partijen, zoals de uitvoerders en hun leveranciers van pallets. Bovendien worden de producenten van de bouwmaterialen geholpen met hun verpakkings- en afvalrichtlijnen, die de EU heeft opgelegd.

De samenwerking tussen Trebbe en 2Return zal starten met een 4-tal bouwplaatsen die als pilotproject zijn aangewezen.

Trebbe sluit zich aan bij 2Return pallet retourservice
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat…
 
Van Vuuren Grou BV

Van Vuuren Grou BV

Deurenleverancier Van Vuuren Grou BV heeft zich aangesloten bij de Pallet Retour Service van 2Return. Vanaf nu worden de pallets van Van Vuuren door 2Return opgehaald, zodat ze opn…
 

2Return is member of the Rotom Group