Terug naar Nieuws

Rotom Europe breidt activiteiten uit via overname in UK

Gepubliceerd op:

Rotom, totaal aanbieder van logistieke middelen voor transport en opslag, groeit verder in Europa. Door een meerderheidsaandeel te nemen in Cargopak Ltd., gevestigd te Nottingham (UK) heeft de Rotom groep nu ook activiteiten in het Verenigd Koninkrijk.

Ondanks de dreigende Brexit ziet Rotom goede kansen voor expansie op de Britse markt. Mede door deze uitbreiding kan Rotom haar producten en diensten aanbieden in 10 Europese landen met 16 eigen vestigingen. "We zijn trots dat we deze stap hebben genomen, ondanks alle tumult rond de Brexit” vertelt algemeen directeur en mede-eigenaar Arjan Kuiper. “Het ligt misschien niet voor de hand om deze stap nu te nemen, omdat niet bekend is welke gevolgen de dreigende Brexit zal hebben voor Europa. Feit is echter dat de gehele wereld bezig is met duurzaamheid en circulaire economie. Binnen onze groep hebben wij diverse service concepten ontwikkeld voor ladingdragers welke nu beschikbaar komen voor Britse klanten, waaronder 'verhuur', 'pooling' en 'packaging recovery'. Door gebruik te maken van geavanceerde software, bluetooth en RFID technieken hebben wij de kennis in huis om bedrijven te helpen hun ladingdragers (RTI) efficiënt te beheren".

Cargopak, geleid door mede-eigenaar Simon Richards en John Hooks is een vooraanstaande leverancier van rolcontainers en kunststof ladingdragers. Beide bedrijven maken gebruik van design software Solidworks. Cargopak heeft eigen productie in de UK en besteedt uit in China. Door de acquisitie krijgt Cargopak toegang tot productie in Nederland via Hoza Logistic Solutions en via partners in Polen en Turkije.

Simon Richards, Directeur Cargopak, zegt: "Namens Cargopak ben ik erg verheugd om de Rotom Group als grootaandeelhouder in ons bedrijf te mogen verwelkomen. Er is een mooie synergie van activiteiten tussen onze bedrijven die de positie versterkt en ons in staat stelt het assortiment en de diensten uit te breiden naar de markt. Strategisch gezien is de UK een belangrijk onderdeel van de Europese uitbreidingsplannen van Rotom en we kijken ernaar uit om met de andere vestigingen in heel Europa samen te werken".

 

Rotom Europe breidt activiteiten uit via overname in UK
2Return volledig over op TrackOnline

2Return volledig over op TrackOnline

Logistiek dienstverlener voor emballage 2Return, maakt met ingang van 15 april 2024 volledig gebruik van TrackOnline als ondersteunend platform voor het beheer van ladingdragers. M…
 
ROCKPANEL® sluit zich aan bij de Pallet Retour Service van 2Return

ROCKPANEL® sluit zich aan bij de Pallet Retour Service van 2Return

2Return heeft een nieuwe fabrikant aan haar klantenbestand toegevoegd: wij zijn de nieuwe partner van ROCKPANEL® voor het ophalen van houten pallets.
 

2Return is member of the Rotom Group