Terug naar Nieuws

Palletretourservice Vandersanden

Gepubliceerd op:

Half september neemt 2Return het beheer van de pallets van Vandersanden over met als doel ze na gebruik opnieuw in te zetten.

Het Belgische familiebedrijf Vandersanden is één van de grootste baksteen-producerende bedrijven in Europa. Op diverse locaties in België en Nederland worden gevelstenen, straatstenen en steenstrippen geproduceerd. Vandersanden profileert zich als een bedrijf met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil graag een bijdrage leveren aan het welzijn van haar medewerkers, klanten, de maatschappij en het milieu. Mede om die reden heeft Vandersanden 2Return ingeschakeld: door hergebruik van de houten pallets wordt niet alleen bespaard op kosten van de aankoop van nieuwe emballage, maar wordt ook bespaard op het gebruik van nieuw hout.

Vandersanden verpakt haar bakstenen op pallets met verschillende afmetingen, waarna de leveringen aan de diverse handelaren en aannemers plaatsvinden. 2Return registreert deze stromen van deze pallets in haar systeem en zodra er voldoende pallets beschikbaar op een locatie zal 2Return samen met deze partijen een collectie inplannen. Wij collecteren niet alleen vanaf de locatie van de handelaar, maar ook vanaf de bouwplaatsen. Dit is al mogelijk vanaf 70 pallets. De collectie van deze pallets bespaart de kosten voor het laten afvoeren van de pallets, en heeft bovendien als voordeel dat de pallets opnieuw gebruikt kunnen worden. Hergebruik van hout bespaart veel CO2-uitstoot en zorgt ervoor dat deze schaarse grondstof niet onterecht voorbarig gerecycled wordt. Vandersanden heeft pallets van diverse afmetingen in gebruik. Geen probleem voor 2Return, wij sorteren ze en zorgen ervoor dat ze opnieuw gebruiksklaar zijn.

Heeft u ook pallets van Vandersanden in gebruik en wilt u deze gratis op laten halen? Meld u aan via onderstaande registratieformulier, stuur een e-mail naar documents@2return.nl of bel ons op telefoonnummer +31(0)499-496 590 en wij sturen u een registratieformulier. Na registratie zullen wij de collectie inplannen en u daags van te voren informeren over de collectie.

Registratieformulier:

 De instructies voor het afhalen van de pallets zijn via de link te downloaden.


Palletretourservice Vandersanden
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat…
 
Van Vuuren Grou BV

Van Vuuren Grou BV

Deurenleverancier Van Vuuren Grou BV heeft zich aangesloten bij de Pallet Retour Service van 2Return. Vanaf nu worden de pallets van Van Vuuren door 2Return opgehaald, zodat ze opn…
 

2Return is member of the Rotom Group