Terug naar Nieuws

IKO pallets worden opnieuw ingezet via 2Return

Gepubliceerd op:

Met energiezuinige en verantwoorde IKO dakproducten en -systemen helpt IKO haar klanten invulling te geven aan de steeds strengere eisen op het gebied van energiezuinigheid en duurzaam bouwen.

Als fabrikant van hoogwaardige dakbedekkingsmaterialen en PIR isolatie zorgt IKO er voor dat elke bouwprofessional nu meer dan ooit toekomstbestendig kan gaan bouwen. Een aantal van de IKO daksystemen zijn volledig circulair. Na de gebruiksperiode van het dak is het systeem volledig demonteerbaar. De materialen kunnen nu zelfs teruggenomen worden. Zo worden ze weer gebruikt als grondstof voor nieuwe waterdichtings-, of isolatieproducten.

 Ook de verpakkingen en emballage kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Om deze reden is IKO met 2Return in zee gegaan: na opdracht van de dakdekker of handelaar zal 2Return Euro- en blokpallets retour halen. Na controle en eventuele reparatie op een van de 2Return depots zullen de pallets worden terug geleverd aan IKO. Zo kunnen de pallets opnieuw ingezet worden. De pallets worden per 36 stuks afgehaald en bij kleinere aantallen samen met andere pallets van producenten die deelnemen aan de Pallet Retour Service van 2Return

Door deze service aan te bieden, wordt de retourlogistiek van IKO pallets vereenvoudigd door de samenwerking tussen de diverse partijen. Bovendien wordt op deze manier voldaan aan de verpakkings- en afvalrichtlijnen, die de EU heeft opgelegd.


 

 

IKO pallets worden opnieuw ingezet via 2Return
2Return volledig over op TrackOnline

2Return volledig over op TrackOnline

Logistiek dienstverlener voor emballage 2Return, maakt met ingang van 15 april 2024 volledig gebruik van TrackOnline als ondersteunend platform voor het beheer van ladingdragers. M…
 
ROCKPANEL® sluit zich aan bij de Pallet Retour Service van 2Return

ROCKPANEL® sluit zich aan bij de Pallet Retour Service van 2Return

2Return heeft een nieuwe fabrikant aan haar klantenbestand toegevoegd: wij zijn de nieuwe partner van ROCKPANEL® voor het ophalen van houten pallets.
 

2Return is member of the Rotom Group