Terug naar Nieuws

Nieuw project ‘halve HULO pallet’

Gepubliceerd op:

2Return is een samenwerking aangegaan met de branchevereninging voor bouwkeramiek KNB:  samen met een aantal firma’s die keramische bouwmaterialen leveren, zoals bakstenen en dakpannen, wordt een test gedaan om halve ‘HULO’ pallets in te zetten op bouwplaatsen. Deze kleine pallets, met een afmeting van 1140x420x92 mm, zijn speciaal voor deze pilot geproduceerd en worden gebruikt voor het transport van bakstenen. Door hun handzame afmeting kunnen ze rechtstreeks op hoogte gebruikt worden in de bouw. Overstapelen is dus niet meer nodig.

In samenspraak met onze partners in dit project zorgt 2Return voor de collectie van deze halve HULO pallets vanaf de bouwplaats. Na gebruik blijven houten pallets vaak als afval op de bouwplaats liggen, waarna ze vernietigd worden. Door deze pallets op te halen en opnieuw te gebruiken worden hoge kosten bespaard en wordt een positieve bijdrage geleverd aan het milieu.

2Return is gespecialiseerd in palletretourmanagement: met behulp van ons intensieve netwerk van depots en transporteurs organiseren wij het afhalen van allerlei soorten emballage en zorgen voor de retourlevering aan de originele verzender.

Een telefoontje is voldoende om de zending bij ons aan te melden. Onze transporteur regelt de afhaling binnen 5 werkdagen vanaf de afgesproken locatie en levert deze HULO pallets aan één van de 2Return depots. Na ontvangst worden de pallets gecontroleerd en indien nodig gerepareerd, waarna ze retour geleverd worden aan onze drie projectpartners.  

Op deze manier kunnen de pallets opnieuw ingezet worden en is de aanschaf van nieuwe houten pallets overbodig geworden. Een win-winsituatie, want niet alleen kosten en het milieu worden gespaard, maar uw bouwplaats ligt er opgeruimd bij!

Het minimumaantal halve HULO pallets dat wij afhalen is 40 stuks.  Naast deze halve HULO pallets neemt 2Return ook andere pallets mee van de bouwplaats. Bel ons op 0499-496 590,  stuur een e-mail naar documents@2return.nl of ga naar onze website www.2return.nl/pallet-ophaalservice voor aanvullende informatie en de voorwaarden.

Nieuw project ‘halve HULO pallet’
Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom en Lievaart – Slaghuis gaan samen de toekomst in.

Rotom zet een strategische stap om Europees marktleider te worden op het gebied van duurzame oplossingen rond ladingdragers. Met de overname van Lievaart-Slaghuis is Rotom in staat…
 
Van Vuuren Grou BV

Van Vuuren Grou BV

Deurenleverancier Van Vuuren Grou BV heeft zich aangesloten bij de Pallet Retour Service van 2Return. Vanaf nu worden de pallets van Van Vuuren door 2Return opgehaald, zodat ze opn…
 

2Return is member of the Rotom Group