Terug naar Blog

Hergebruik duurzamer dan éénmalig – een berekening

Gepubliceerd op:

Een groot deel van de houten emballage wordt slechts éénmaal gebruikt: pallets worden van een dusdanige lichte kwaliteit geproduceerd, dat ze na eenmalig gebruik niet meer inzetbaar zijn en dus gerecycled moeten worden. Dat heeft een grote impact op de CO2-uitstoot, want voor nieuwe pallets moeten bomen worden gekapt.

Een oplossing zou zijn om een pallet van een iets zwaardere kwaliteit toe te passen, die meerdere malen gebruikt kan worden: deze pallet is in aanschaf iets duurder, maar kan tot wel zeven keer meegaan. Onderaan de streep betekent dat een flinke besparing, niet alleen financieel, maar ook op het gebied van CO2-uitstoot.

2Return stimuleert het gebruik van herbruikbare pallets, om op die manier verspilling tegen te gaan. Om iets dieper op onze werkwijze in te gaan is een whitepaper opgesteld: ‘Hergebruik van ladingdragers op maat is een duurzame oplossing’. In deze whitepaper wordt door middel van een realistisch voorbeeld een berekening gemaakt van zowel de financiële besparing die hergebruik van de houten pallets kan opleveren, als ook de besparing op CO2-uitstoot. Wordt dit een eerste stap in de verduurzaming van uw bedrijf? Klik op de link om de whitepaper te downloaden. Voor vragen of een berekening hoeveel u kunt besparen op uw milieu-impact bel ons op +31(0) 499-496 590 of stuur een e-mail naar info@2return.nl.


Hergebruik duurzamer dan éénmalig – een berekening
Vandaag, 2 augustus 2023, is Earth Overshoot Day!

Vandaag, 2 augustus 2023, is Earth Overshoot Day!

We hebben de door de aarde beschikbare bronnen voor dit jaar alweer opgebruikt! Dat betekent, dat we alle grondstoffen die de aarde duurzaam kan produceren voor dit jaar alweer verbruikt hebben. Tot het einde van het jaar zullen we de aarde met z’n allen dus verder uitputte…
 
Hergebruik pallets: minder houtconsumptie, meer oog voor onze planeet

Hergebruik pallets: minder houtconsumptie, meer oog voor onze planeet

De aandacht  voor een circulaire economie wordt (gelukkig) steeds groter. Meer en meer bedrijven erkennen de noodzaak van het hergebruik van schaarse materialen. Niet alleen om hiermee op onnodige kosten te besparen (want nieuw is immers vaak duurder dan gebruikt) maar voora…
 

2Return is member of the Rotom Group