Terug naar Blog

Statiegeld op klantspecifieke pallets

Gepubliceerd op:

In veel branches is het gebruikelijk om statiegeld te rekenen voor de geleverde emballage. Het is eenvoudig om het statiegeld voor standaard europallets retour te krijgen. Maar bij gebruik van klantspecifieke pallets met afwijkende afmetingen wordt dit lastig. Want waar kun je ze inleveren of wie haalt ze af, om zo de betaalde kosten terug te krijgen? Uiteindelijk blijven deze pallets, waarvoor aanzienlijke bedragen betaald zijn, in de weg staan en uiteindelijk worden ze maar verschrot.

2Return organiseert de ophalingen van zowel standaard als klant-specifieke pallets. Via onze dienst Packaging Recovery regelen wij in opdracht van onze klanten het transport vanaf de eindafnemers, waarna de pallets na sortering en eventuele reparatie weer aan de productielocatie worden aangeleverd. Alle opgehaalde pallets worden per afmeting, type  en per eindafnemer geregistreerd, waarna dit wordt teruggekoppeld aan onze klanten. De afrekening van het statiegeld wordt hiermee een fluitje van een cent. Een duurzame oplossing waarbij niet alleen de pallets opnieuw worden gebruikt, maar waarbij de kwaliteit van de items wordt gegarandeerd. Bovendien biedt u hiermee een prima service aan uw klanten, voor een lange-termijn-relatie.

Nieuwsgierig naar wat 2Return voor u kan betekenen op het gebied van emballagebeheer en palletregistratie? Neem gerust contact met ons op via telnr +31 (0)499 49 65 90 of stuur een e-mail naar info@2return.nl.

 

Statiegeld op klantspecifieke pallets
Vandaag, 2 augustus 2023, is Earth Overshoot Day!

Vandaag, 2 augustus 2023, is Earth Overshoot Day!

We hebben de door de aarde beschikbare bronnen voor dit jaar alweer opgebruikt! Dat betekent, dat we alle grondstoffen die de aarde duurzaam kan produceren voor dit jaar alweer verbruikt hebben. Tot het einde van het jaar zullen we de aarde met z’n allen dus verder uitputte…
 
Hergebruik pallets: minder houtconsumptie, meer oog voor onze planeet

Hergebruik pallets: minder houtconsumptie, meer oog voor onze planeet

De aandacht  voor een circulaire economie wordt (gelukkig) steeds groter. Meer en meer bedrijven erkennen de noodzaak van het hergebruik van schaarse materialen. Niet alleen om hiermee op onnodige kosten te besparen (want nieuw is immers vaak duurder dan gebruikt) maar voora…
 

2Return is member of the Rotom Group