Terug naar Blog

Hergebruik pallets: minder houtconsumptie, meer oog voor onze planeet

Gepubliceerd op:

De aandacht  voor een circulaire economie wordt (gelukkig) steeds groter. Meer en meer bedrijven erkennen de noodzaak van het hergebruik van schaarse materialen. Niet alleen om hiermee op onnodige kosten te besparen (want nieuw is immers vaak duurder dan gebruikt) maar vooral om de impact op het milieu te minimaliseren.

Iedere maand wordt bij het dagblad Trouw de bijlage ‘Topics’ verspreid, waarin diverse maatschappelijke onderwerpen worden aangekaart. Bijlage 2 van dit jaar heeft als onderwerp ‘circulaire economie’, waarin bedrijven die een link met de bouwsector hebben hun diensten en producten promoten.

2Return collecteert en retourneert sinds jaren diverse pallets van bouwbedrijven, om op die manier het hergebruik van deze klantspecifieke maatpallets te stimuleren. Door pallets geschikt te maken voor meermalig gebruik kunnen hoge besparingen op kosten en CO2-uitstoot bereikt worden. Toch wordt er bij veel bedrijven nog weinig aandacht besteed aan hergebruik, waardoor veel van deze pallets verloren gaan.

2Return wil bedrijven ondersteunen in een duurzaam emballagebeheer. Lees meer wat onze diensten betekenen voor een circulaire economie via https://topicnederland.nl/hergebruik-pallets-minder-houtconsumptie-meer-oog-voor-onze-planeet/

of download de hele bijlage en lees meer over de toegevoegde waarde van 2Return op het gebied van circulaire economie op pagina 18.

Hergebruik pallets: minder houtconsumptie, meer oog voor onze planeet
Vandaag, 28 juli 2022, is Earth Overshoot Day!

Vandaag, 28 juli 2022, is Earth Overshoot Day!

Ieder jaar wordt berekend op welke datum we alle bronnen hebben gebruikt die de aarde op jaarbasis biedt. Dit houdt in, dat de ecologische voetafdruk van individuen, overheden en bedrijven wordt vergeleken met het vermogen van de aarde om dit biologisch te regenereren.
 
Hergebruik duurzamer dan éénmalig – een berekening

Hergebruik duurzamer dan éénmalig – een berekening

Een groot deel van de houten emballage wordt slechts éénmaal gebruikt: pallets worden van een dusdanige lichte kwaliteit geproduceerd, dat ze na eenmalig gebruik niet meer inzetbaar zijn en dus gerecycled moeten worden. Dat heeft een grote impact op de CO2-uitstoot,…
 

2Return is member of the Rotom Group